Втори пик на COVID-19 у нас и други страна отчитат от СЗО. В страни като Латинска Америка се наблюдава първоначалното развитие на заразата, съобщи пред Фокус д-р Михаил Околийски, представител на СЗО за България.

Той допълни, че страните от Южна Африка будят притеснение за Организацията, тъй като при тях се очакват трудности при посрещане на заболяването. 

Страните, в които се наблюдаваше добро справяне с кризата, сега се отчита увеличаване в разпространението на заразата. А една от тези страни е именно България. 

657 души с Covid-19 във фабрика в Германия – подозират, че заразата идва от България и Румъния

Всъщност тези последни две седмици наблюдаваме едно пиково увеличаване на новите случаи, но може би това е част от първата вълна, когато благодарение на мерките, предприети от хората и правителството, вирусът беше държан под по-добър контрол. След разхлабване на мерките хората си помислиха, че са преодолели тези предизвикателства, този проблем и бързо се върнаха към старите си навици, обясни д-р Михаил Околийски.

СЗО: Коронавирусът никога няма да си отиде

Д-р Околийски беше категоричен, че мерките за борба с разпространението на заразата не трябва да се разхлабват. Той допълни, че едни от рисковите фактори по отношение на заразата, са затлъстяването и тютюнопушенето. 

Никой не е застрахован от коронавирусната инфекция. COVID-19 съществува и рискът е много голям, допълни д-р Михаил Околийски.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here