Популярната певица Стелияна Христова превърна мечтата за своя школа в реалност

Тя се намира в Горна Оряховица и вече привлича деца не само от града, но и от Велико Търново и Свищов.

0
21

Популярната певица и педагог Стелияна Христова сбъдна своята мечта да отвори собствена вокална школа. Тя се намира в Горна Оряховица и вече привлича деца не само от града, но и от Велико Търново и Свищов. Въпреки, че школата отваря малко преди пандемията, заради която се налага да затвори, заради наложените мерките, сега отново започва активно обучение.

Аудиторията познава Стелияна като победител в един от известните музикални формати в България, от който самата тя казва, че и е дал много опит. Тя е родом от Велико Търново, но живее в град Горна Оряховица. Именно там решава да отвори собствена школа за певци, в която да преподава.

Стелияна Христова, преподавател и създател на певческа школа:

Със сигурност не е лесно, защото не съм единствената, която се занимава с такава дейност, но да кажем, че все още със сигурност виждам, че има деца, които искат да пеят. Това ме радва страшно много.“

Школата отваря през ноември миналата година. След малко повече от два месеца работа се налага да прекъсне своята дейност заради пандемията. И въпреи, че продължава да поддържа онлайн връзка с децата, казва че този вид обучение не може да замени реалният урок.

Стелияна Христова, ръководител и създател на певческа школа

Можем да го използваме просто за да поддържаме ниво. Не можем да работим върху едни дребни детайли, като микрофонна техника, като фраза и т.н., музикантите знаят. Но аз се радвам, че успяхме да задържим все пак ниво с повечето от тях. Сега оттук нататък може би ще ни е една идея по лесно.”

В школата на Стелияна няма възрастова граница. Най-малките ученици са на 5 години, а най-големия е на 20 години. Най-важният урок, който иска да им предаде е да не се отказват.

Стелияна Христова, ръководител и създател на певческа школа

В живота има много трудности. Някои хора го възприемат може би като момент, в който трябва да спрат, не. Всяко едно нещо може да бъде преодоляно. Рано или късно всичко се случва и точно затова аз винаги казвам, че трябва смело да се мечтае. В крайна сметка искаш ли го това нещо, то ще се случи, рано или късно. ”

От 1-ви юни школата възстанови своята дейност. Заедно с това започват активно с подготовката за конкурси, концерти и музикални изяви и очакват съвсем скоро да дойдат и успехите.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here