Президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира, че всичко, което се случва в страната в момента, не са мирни демонстрации, а терористични актове.

“Убиването на невинни хора е престъпление срещу човечеството и срещу Бога”, каза американският лидер, подчертавайки, че гражданите в най-бедните райони са жертви на грабежи.

По-рано главата на Белия дом обвини губернаторите в прекомерна снизходителност и ги призова да предприемат по-радикални мерки в борбата срещу онези, които съсипват всичко по пътя си. “Страната ни беше пленена от професионални анархисти, разбойници, престъпници”, заяви Тръмп.

По време на обръщението си към американците американският президент обеща да мобилизира всички цивилни и военни ресурси, за да възстанови реда в страната.

Тръмп спира имиграцията в САЩ

„В известен смисъл това е война и трябва да я приключим бързо“, подчерта политикът. „Трябва да доминирате, иначе ще изглеждате като група дебили“, допълни още той. Тръмп отбеляза, че ако щатните губернатори не успеят да променят ситуацията, той сам ще реши проблема чрез разполагане на войски.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here