Футболистите и треньорите на „Етър” се отказаха от една заплата

Треньорите на етърци изцяло подкрепиха решението на играчите и също обявиха, че ще се откажат от едно месечно възнаграждение.

0
11

Играчите на „Етър” решиха единодушно да се откажат от по едно месечно възнаграждение като жест към трудното положение, в което се намира великотърновският клуб, информират от Етър- Велико Търново. „Футболистите решихме да помогнем на клуба в тази тежка ситуация, като се откажем от една заплата в името на това „Етър” да просъществува. Защото ситуацията наистина е тежка, както за цяла България, така и за нашия клуб, и се надяваме ръководството да застане също до нас и да го оцени. Топката е в техните ръце и крака, заяви един от капитаните на тима Христо Иванов, като уточни, че говори от името на целия отбор.

Вратарят бе категоричен, че футболистите ще продължат да се влагат стопроцентово и занапред. Треньорите на етърци изцяло подкрепиха решението на играчите и също обявиха, че ще се откажат от едно месечно възнаграждение.

„Етър” се намира в затруднено положение, но искам да кажа, че имам на разположение футболисти, които са истински мъже. С този жест те показват, че обичат отбора си и наистина искат „Етър” да продължи да играе в елита. Много хора не си дават сметка какво е да си професионален футболист, всеки брои парите им, но тези момчета имат семейства, полагат огромни усилия на терена и парите, които изкарват, са честни и с много труд. Затова – поклон към техния жест и дано всички заедно успеем да спасим „Етър”, коментира старши треньорът Петко Петков.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here