С цел да не се допускат струпвания на множество хора и с оглед спазване на мерките за ограничаване на разпространението на вируса COVID-19, Окръжен съд – Велико Търново обръща внимание на възможностите за ползване на електронните услуги. На интернет страницата на съда /www.vtarnovo-os.justice.bg/ са публикувани всички способи за комуникация по електронен път, от които адвокати, граждани и вещи лица могат да се възползват в максимална степен. Предоставена е възможност за извършване на онлайн справки за постановени съдебни актове. Процесуалните представители могат да подават съдебни книжа с квалифициран електронен подпис на електронния адрес на ВТОС – vtos.bg@gmail.com. Създадена е необходимата организация за изпращането по електронен път на поискани от страните и/или техните представители съдебни книжа, на заявените от тях електронни адреси.

За улеснение на гражданите на интернет страницата на Окръжен съд – Велико Търново са публикувани и примерни образци на документи, които се подават до съда.

Изплаването на електронни услуги ще намали риска от разпространение на заболяването, но и ще спести на гражданите и процесуалните представители излишно чакане.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here