Фондация “Дякония и мисия” с благотворителен базар на 24-ти май

Картички и пана, изработени по време на извънредното положение, ще бъдат част от благотворителния базар, който фондация “Дякония и мисия” организира на 24-ти май пред храм „Възкресение Христово“ във Велико Търново.

0
122

Картички и пана, изработени по време на извънредното положение, ще бъдат част от благотворителния базар, който фондация “Дякония и мисия” организира на 24-ти май пред храм „Възкресение Христово“ във Велико Търново. Ще бъдат включени и изделия от талантливи млади хора, дарени за каузата в подкрепа на възрастни хора.

С картичките и сувенирните изделия от кампанията „От сърце – за протегнати ръце“ се набират средства за пътувания на възрастните хора от дома за стари хора във Велико Търново. Със средствата се подпомагат и хора, изпаднали в крайна нужда и беда.

д-р Стефка Кънчева, изпълнителен директор на фондацията

Тъй като имаме доста изработени картички решихме, че точно сега е моментът, в който се нуждаят и от цвят и от усмивка. И това е начин да подарим на нашите обичани хора нещо цветно, красиво и да ги накараме да се усмихнат. По този начин всъщност хората помагат и на нас да продължим да се опитваме да даряваме радост.“

Със събраните средства, екипът се надява да дари много радост на възрастните хора през предстоящите летни месеци след дългата принудителна изолация. Въпреки извънредното положение, фондацията не прекъсва комуникацията с хората от дома.

д-р Стефка Кънчева, изпълнителен директор на фондацията

Обявихме телефони, на които могат да се свързват. Така условно го нарекохме „Обади ни се“. Това си продължава и досега, а и се надявам, че ще имаме и повече дарители, които да ни подкрепят. Идеята е да разширим обхвата и ако не безплатни пътувания, то пътувания на съвсем символична цена за други възрастни хора, които не са настанени в институция или хора в тежко положение. „

От фондацията се надяват след 13-ти юни да могат да осъществяват дългочаканите пътувания. Базарът ще се проведе в откритото пространство пред храма в неделя от 10:30 до 14 часа и ще бъдат спазени всички изисквания за безопасност.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here