1569 зрелостници от областта се очаква да се явят на матурите в началото на юни

За втори държавен зрелостен изпит по желание, който ще се проведе на 3-ти юни, 328 зрелостниците са избрали биология.

0
6

1569 зрелостници се очаква да се явят на 1-ви юни на изпит по български език и литература в областта. За втори държавен зрелостен изпит по желание, който ще се проведе на 3-ти юни. 328 зрелостниците са избрали биология. Следват английски език, география, математика, история, физика. Най-малко са заявленията по химия, информират от Регионалното управление на образованието.

Окончателната бройка на зрелостниците и лицата, които ще се явят на изпит ще стане ясна на 29-ти май. Тя зависи от резултатите от изпитите, които се провеждат в момента като поправителна сесия.

инж. Розалия Личева, началник РУО

Квесторите, които ще са осигурени са 442-ма за бълг. език и литература и около 430 за втори държ. зрелостен изпит. Да, наистина имахме пртеснения от някои учители дали ще могат да изпълняват функциита на квестори. За целта сме се допитвали до директорите на училища, в които работят тези учители, дали имат основателни причини и притеснения. Направихме това проучване, в момента след двукратно проверяване на възможностите за квестори в област Велико Търново няма проблем с явяването на квесторите.

В деня на изпита служители на МВР ще следят за реда и спазването на необходимата дистанция между зрелостниците.

инж. Розалия Личева, началник РУО

Искам изрично да предупредя всики, че част от противоепидемичните мерки изискват всеки зрелостник да носи маска, ако има желание да носи и ръкавици. След влизане в изпитната зала зрелостниците ще могат да ги свалят, но при влизане и движение по коридорите са изискване и ангажимент на зрелостника. Ангажимент и на квесторите е също да влязат в сградата с предпазни средства.

Задължително мерене на температурата на всеки няма да има, но на всеки вход ще бъде поставено медицинско лице, което ще следи за грипоподобни симптоми и ако има такива ще бъде измерена и температурата на зрелостника.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here