Великотърновци отлагат сватбите заради пандемията

Сватбите на открито да се провеждат с не повече от 10 души, според заповедта на здравния министър.

0
24

Сватбите на открито да се провеждат с не повече от 10 души, според заповедта на здравния министър. Въпреки бума на сватби преди пандемията, сега се отчита драстичен спад. Поради наложените ограничителни мерки за безопасност, великотърновци отлагат сватби за по-късен етап.
Докато по време на извънредното положение при сватбен ритуал и сключване на граждански брак могат да присъстват до 5 човека, то сега с новата заповед ритуалите могат да се провеждат с до 10 човека.

Все още обаче няма яснота дали тази мярка може да се прилага по отношение на обредните зали и във Велико Търново. Очаква се становище от РЗИ.

Миналата година се наблюдаваше бум на сватбените ритуали. Статистиката показва, че през първите три месеца на тази година сватбите продължават да бележат ръст. За първото тримесечие на годината са сключени 23 сватбени ритуала, докато за същия период на 2019 г. са били 19. След въвеждането на извънредното положение цифрите драстично спадат.

Много от младоженците предпочитат да отложат сватбеното тържество за по-късен период, дори и за следващата година. Въпреки това от началото на годината проведените сватбени ритуали са 27. А докато настоящата заповед на здравния министър е в сила, остава задължително спазването на дистанция и носенето на маски в обредната зала.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here