Община Велико Търново ще кандидатства за финансово подпомагане пред Министерството на младежта и спорта с цел реконструкцията на северните спортни зали на стадион „Ивайло”. Проектът включва цялостна подмяна на покривната конструкция, поставяне на външна и вътрешна топлоизолация, подмяна на дограмата, на подовото покритие на залите, на ВиК и отоплителната инсталации, вентилация и газификация.

Ремонт на стадион “Ивайло” не е правен от 2017г., когато бе ремонтирана съблекалнята от северната част на стадион „Ивайло“, която се ползва от гостуващите отбори. Помещението не бе реновирано от построяването на стадиона преди почти половин век.

Ремонтните дейности включваха и монтиране на висока ограда на бившият сектор за гости. Тоалетната за гостуващата публика под южната трибуна също бе възстановена. Възстановено е и санитарното помещение в източната част на централната трибуна.По-късно бе направен и ремонт на осветлението. Южните спортни зали в комплекса също бяха основно ремонтирани и в тях тренират местните клубове. Северните, обаче, все още чакат реконструкция. Предложението ще се гласува от Общинския съвет на заседанието на 30 април.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here