Групата общински съветници от БСП няма да подкрепи проектобюджета на Община Велико Търново за 2021г.

Това обяви председателят на групата Стефан Антонов.

0
4

Групата общински съветници от “БСП за България, АБВ, Движение 21” няма да подкрепи проектобюджета на Община Велико Търново за 2021 година. Това обяви председателят на групата Стефан Антонов. Според тях Община Велико Търново едвам връзва двата края по отношение на предвидените разходи с два основни приходоизточника – преходни остатъци за държавни и мести дейности в размер на 20 милиона и увеличаване на държавната субсидия за образование с близо 6 милиона, за социални дейности с 2 милиона и за здравеопазване с 1 милион лева.

Местните приходи са занижени без основание с близо 2 млн. лева и от там произтичат дисбаланси в разходите за местни дейности, смятат съветниците от БСП.

Стефан Антонов

Един конкретен пример – разходите по обществени поръчки за поддържане на уличното осветление се увеличават с 86 хил. лева при монтирани едва 52 осветителни тела, докато свиват разходите за пенсионерските клубове, ФРЗ по опазване на околната среда, разходите за култура намаляват с над 400 хиляди лева.“

Според съветниците от БСП безпокойство буди и отношението към последното им предложение за освобождаване на обектите от Такса битови отпадъци – за услугата сметосъбиране и сметоизвозване на обектите, които не са извършвали дейност, поради наложените противоепидемични мерки.

Стефан Антонов

Отложихме вземането на решение по него за утрешната сесия, за да може администрацията да даде становище и да мине това предложение през постоянната комисия на Общинския съвет. Вместо становище в последния възможен момент кметът излезе с предложение все едно нашето предложение го няма. Тоест по нашето предложение няма становище по администрация, а се вкара предложение на кмета, което припокрива голяма част от нашето предложение.”

Петко Тюфекчиев

Ако това предложение бъде прието утре бъде прието по този начин, по който е предложено от общинска администрация от кмета, това ще бъде подигравка с търновския бизнес.”

Проектобюджетът е включен в дневния ред на заседанието на местния парламент утре.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here