Горнооряховският писател Явор Перфанов издаде пета книга – “Берачът на кестени”

Книгата представя една по-различна гледна точка към любовта.

0
34

Явор Перфанов издаде петата си книга, озаглавена “Берачът на кестени”. В нея горнооряховският писател включва 18 къси разказа, 3 стихотворения. Неин редактор е Ивелина Цветкова, а корицата е на Даниел Меразчиев.

В петата поред книга “Берачът на кестени” авторът засяга социална тематика. Книгата представя една по-различна гледна точка към любовта.

Явор Перфанов

Единият от разказите за вечните разбирачи, които ние наричаме кибици и са навсякъде покрай нас, казва се „Различното класа“, определил съм ги като съвсем друга класа от обществото. Защото видях обратната връзка с читателя – заинтригуват ги такива теми. И те си ги мислят, но просто аз съм ги казал по някакъв начин и се припознават в тях.”

Заглавието “Берачът на кестени” също не е случайно. Провокирано е от реална история.

Явор Перфанов

Където сме в момента всяка сутрин се разхождам и си правя едни 3 км и съм забелязвал хора, които се издържат със събирането на кестени. Понеже в съвременното общество алчността и ламтенето за нещо повече е масова практика, съм виждал как хората се задоволяват с това, което им даде деня и как са доволни от това, което са събрали. Допадна ми този начин на живот, в който човек няма много очаквания, а разполага с това което има.“

Книгата е писана през последните няколко месеца. Излиза от печат миналата седмица и вече вече се радва значителен интерес.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here