Близки на убитото 8-годишно момче от град Мездра искат среща с главния прокурор Иван Гешев, като настояват той да дойде на място при тях. Това стана ясно от думите на дядото на момчето, казани пред bTV. Бившият депутат и ромски лидер Тома Томов обясни, че внукът му е бил влачен до улицата, където е изоставено тялото му.

За да изразят възмущението си от случилото се, десетки хора днес се включиха в шествие пред полицията в Мездра.

Припомняме, че момчето беше намерено мъртво на улица в Мездра около 17 ч. в петък, като първоначално се смяташе, че е нападнато от куче, а след това, че е имало инцидент с пиратки. 

По-късно беше установено, че то е починало след огнестрелна рана, а като обвиняем беше задържан бащата на другото дете, в чийто дом те са играли и там е намерен арсенал от ловни оръжия и боеприпаси. Починалото дете е внук на бившия депутат от БСП и лидер на партия “Рома” Тома Томов.

Томов днес уточни, че близките нямат упрек към работата на следствените органи и прокурорите, но имат няколко въпроса по случая. Първият от тях е защо не са претърсени останалите сгради, не само дома, на обвиняемия и защо не са снети обяснения от съпругата му, която твърди, че не знае български, а живее в България от 30 години, и защо не е задържана и тя. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here