51 заявления са постъпили в двете детски заведения във Велико Търново за деца на медици

При необходимост градината осигурява нощно дежурство и дежурство в почивните дни.

0
1

51 заявления са постъпили в двете детски заведения във Велико Търново за деца на лекари, медицински сестри, санитари, фармацевти, полицаи, персонал в здравните заведения и в социални услуги с 24-часов режим на работа. Това съобщиха директорите на Детска градина „Райна Княгиня“ и Детска ясла „Пролет“. Безпроблемно протича организацията и специфичния режим на работа.

16 заявления на родители, които работят на първа линия в борбата с COVID-19, са постъпили в Детска ясла „Пролет“.

Даниела Йорданова, директор на Детска ясла „Пролет“

Това са деца на лекари, на медицински сестри, деца на полицаи, на пожарникари.Към настоящия момент детската ясла посещават 8 деца.”

В сравнение с предишния път, когато яслата отново приемаше деца на хора на първа линия, сега от ръководството отчитат по-голям интерес. Детска градина „Райна Княгиня“ тази седмица се посещава от 19 деца. 35 са постъпилите заявления.

д-р Северина Величкова, директор на ДГ „Райна Княгиня“

Мога да кажа, че интереса е същия. При нас постъпиха същите деца, които през месец декември ни посетиха. Смея да кажа, че вече добре се познаваме. Те се чувстват спокойни, познават ни. Дори споделиха още първия ден, че се радват отново да ни видят и да ни погостуват.“

При необходимост градината осигурява нощно дежурство и дежурство в почивните дни.

Строго се спазват противоепидемичните мерки и в двете образователни институции, увериха директорите.

д-р Северина Величкова, директор на ДГ „Райна Княгиня“

В детската градина не се допускат външни лица. Децата влизат през главния вход, минават през дезинфекциращата стелка, измиват ръчичките с дезинфектант.”

Даниела Йорданова, директор на Детска ясла „Пролет“

Четирикратна дезинфекция. Периодично се проветряват санитарните помещения. На всички входове са поставени изтривалки с дезинфекционен разтвор. Сутрин се прави качествен филтър на децата с цел да не се допускат болни деца в детското заведение.“

И двете заведения ще бъдат отворени през целия 10-дневен локдаун.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here