5 години без Трифон Иванов

Велико Търново почете паметта на легендарния български футболист Трифон Иванов.

0
5

Велико Търново почете паметта на легендарния български футболист Трифон Иванов.

В събота се навършат пет години от кончината на „Железния защитник“, който е и почетен гражданин на старата българска столица. Трифон Иванов си отиде преждевременно на 13 февруари 2016 г., малко след като бе навършил 50 години.

Невероятен спортист, приятел и уважаван човек – така описа Трион Иванов съотборникът му в „Пеневата чета“- Бончо Генчев.

Бончо Генчев

Той остави една следа в живота, а с това, с което се занимаваше – спорта, той наистина беше невероятен. Може би няма такъв по-добър пример за младите, като един железен защитник Трифон Иванов.“

В памет на легендарния търновски футболист граждани, общественици, приятели, близки и футболисти се събраха пред паметната плоча на стадион „Ивайло“, където положиха венци и цветя.

Георги Василев

Аз си го спомням с много неща, които са останали дълбоко в душата ми. Един от футболисти, на когото съм се възхищавал вътрешно и същевременно съм бил винаги в контра с него. Той имаше един изключително голям потенциал като футболист. На терена той гореше, където минеше, както казват, не никнеше трева. Иначе като човек беше невероятен, защото той не мислеше зло на другите.“

Споменаът за „Железния защитник“ във Велико Търново се пази жив. Новият футболен терен носи името на Трифон Иванов. Общината всяка година връчва награда на негово име на млад футболист от школата на „Етър ВТ“ и съвместно с БФС организира турнир по футбол за деца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here