16-годишно момиче обяви косата си на търг, за да помогне на болен учител

16-годишната Искра Райкова отрязва от косата си над 30 см.

0
34

Момиче обяви косата си на търг, за да помогне за лечението на болен учител. 16-годишната Искра Райкова отрязва от косата си над 30 см. За благородния жест на тинейджърката съобщи нейната майка в социалните мрежи, с което предизвика вълна от съпричастност.

Искра е на 16 години и учи в Природоматематическата гимназия. Досега не е подстригвала толкова късо косата си. Преди няколко дни научава, че се набират средства за лечение на учителка от друго търновско училище. Лично не я познава, но решава да помогне, като обяви отрязаната си коса на търг с наддаване.

Искра Райкова

Нещото, което ме насочи да помогна специално на този учител е, че разбирам от мои връстници, че това е един прекрасен човек, който преподава по изключителен начин и си върши работата много професионално.“

Да се разделя с косата не беше трудно. Трябва да се правят такива решения в живота – спонтанни и да, искам да насоча връстниците ми да направят подобно нещо нещо с благотворителна цел.“

Идеята на Искра бързо бива подкрепена и от нейната майка, която с гордост споделя, че подобни каузи трябва да се приемат като нещо нормално.

Анелия Владимирова

Всеки родител би се чувствал горд с това нещо. Надали има някой жив човек, който да не го одобрява това. Аз можех само да го одобря и да го публикувам в социалните мрежи.”

Когато можеш да помогнеш и на теб не ти коства нищо защо да не помогнеш. Това все пак е в дъното на всичко. Хора сме.“

След публикацията в социалните мрежи Искра получава много поздравления за взетото решение.

Анелия Владимирова

Не очаквах, лавинообразно се разви. Аз не очаквах толкова позитивизъм в хората. Просто беше една публикация, една идея на дъщеря ми. С косата тя ще се раздели, но косата да се дари!”

А с примера, семейството се надява да има повече такива хора – готови да откликнат и да помогнат на нуждаещите се.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here